ULVEHYL

Håvard`s blogg . generelt bare tull, men noen gullkorn kan jo finnes….!

Let there be light!

Kategori: Ukategorisert | 3 kommentarer » - Skrevet fredag 31. august , 2012

Det finnes ting i verden som ikke er levende, som for eksempel steiner, og det finnes ting som trær og fisk og mennesker. Kosmologien forteller meg ikke hvor liv og bevissthet kommer fra. Hvis steiner er laget av det samme som mennesket er laget av, hvordan kan det da ha seg at steiner ikke er levende, mens mennesker er det? Hvor kommer liv fra?

Livet er et trekk ved alt som eksisterer. Vi kan kalle det et karaktertrekk. Hvert eneste atom i universet har livet karaktertrekk.  Jo mer komplekse atomsammensetningene er, jo mer komplekse blir uttrykkene for livets karakteristika.  En stein er en veldig enkel sammensetning av atomer, derfor er livet i en stein så enkelt at vi ikke kan se det.

En katt er et svært komplisert arrangement av atomer, derfor er livet svært åpenbart i en katt. Men det er liv i alt, selv i en stein, selv om vi ikke kan se det.

Hvor kommer disse ideene fra? Koranen?

Dette er egentlig et konsept som kan gjenfinnes på en eller annen måte i alle de store religionene. Dette er modifisert for å tilpasses det vi har funnet ut om verden i løpet av de siste århundrene.

Men hvor kommer disse livets karakteristika fra?

Livet, og alle andre karaktertrekk ved alle ting i universet, som bevissthet og den frie vilje, og tendensen mot kompleksitet, ja til og med kjærlighet, ble gitt til universet med lyset, ved tidens begynnelse, slik vi kjenner den.

Big Bang?

Big Bang begynte i et punkt, det som kalles en singularitet- som er nærmest ufattelig fortettet og ufattelig varmt, men likevel tar det ingen plass og ingen tid, slik vi kjenner disse fenomenene. Punktet er en kokende malstrøm av lysenergi. Et eller annet – vi vet enda ikke hva- fikk det til å ekspandere, og fra dette lyset ble alle partikler og alle atomer til, sammen med tid og rom og alle de andre kreftene vi kjenner til. Ved universets begynnelse ga altså lyset hver eneste partikkel et ett med karakteristika, og etter som disse partiklene kombineres i mer komplekse former, viser disse karakteristikkene seg i stadig mer komplekse former.

Dette som er forklart her er forholdet mellom bevissthet og materie!

Dette er en test! – men nå har du fasiten!

Det er en test du burde ta på enhver mann du måtte møte som påstår at han vet hva som er meningen med livet. Hver eneste guru, lærer, profet og filosof du møter bør kunne besvare disse to spørsmålene: Hva er en objektiv, universelt akseptabel definisjon på godt og ondt, og hva er forholdet mellom bevissthet og materie?

– når alt liv og bevissthet kommer fra lys – kan vi da si at lyset er Gud?

Nei, jeg tror ikke det!

Men jeg tror det er dekning for å si at lyset er Gud språk.

Lyset kan være det Gud snakker til universet, og oss, med!! 

Annonser

Kommentarer

 1. Ernst Meister sier:

  Ved jordens store morgengry da Gud og kaos møttes.
  – Shelley –

 2. Ernst Meister sier:

  For å kommentere dette nærmere, herr Karlsen, måtte jeg ha brukt de resterende 120 sidene jeg har igjen på Hjemmesiden min.
  Men la meg fortelle deg om en vinternatt på Norges Tak, der jeg, en innbarka ateist, sto ved siden av den tause Snow Weaselen min, mens ‘far si jenta’ løp omkring, snuste og tisset litt… jeg så opp mot en krystallklar natthimmel hvor stjernene var så store som man bare ser dem i tropene… Og jeg tenkte: «Ikke faen om alt dette tilfeldigvis er kommet, kun fordi en partikkel mindre enn et atom, sånn helt plutselig bestemte seg til å futte av. Det bare MÅ være en plan med alt dette». Jeg tenker ennå, og kommer sannsynligvis til å gjøre det resten av livet….

 3. Vuk sier:

  Fra boken «Shantaram» av Gregory David Roberts

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "ULVEHYL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.